DKNY Belle du Jour

Balconett BH Koraal

€ 29,95 Bestellen

Feitjes en Weetjes

Er zijn wel 1001 verhalen over je lingerie, maar wat is nu waar en wat niet? Wat is de gemiddelde cupmaat en hoeveel bh's dien ik te hebben en hoe moet ik ze verzorgen. Allemaal vragen waar je nu kort antwoord op krijgt.

De maten
In de laatste jaren zijn de cupmaten van de vrouwen gegroeid, was dit 15 jaar geleden nog cup B nu is dit cup C. Maar hoe is dit nu verdeelt? In Europa is 31% van de vrouwen bedeelt met een cup D of groter al is dit niet altijd beter zoals velen onder ons denken. Van een zware buste kunt u rugklachten krijgen, zeker wanneer u bedenkt dat ook nog eens 80% van de vrouwen een verkeerde behamaat draagt. Dit komt veelal dat vrouwen tijden lang de zelfde behamaat blijven hanteren terwijl hun lichaam zich blijft ontwikkelen. Neem bijvoorbeeld een zwangerschap of wanneer een persoon aankomt of juist afvalt. U moet dan telkens de beha afstemmen op de fase waarin u zich begeeft.  

Onderhoud
Volgens de regel mag u een beha niet langer dragen dan 2 dagen, dit omdat de banden uitgerekt worden door middel van de zwaarte kracht. Ook zakt de stof wat uit omdat in een beha ook vaak elastische materialen zijn verwerkt. Voor een optimaal behoud van uw beha is het aan te raden dat u 8 beha's tot uw beschikking heeft. Dit zodat u tijdig kunt wisselen zodat uw beha een langere levensduur heeft. Let wel op dat u ze ook alle 8 met regelmaat draagt en er niet 2 links laat liggen.

Hoe zijn de vrouwen in Europa bedeeld?
Waar zijn ze het grootst en waar het kleinst? Het valt op dat in het Verenigt Koninkrijk 57% van de vrouwen cup D heeft of groter in vergelijking tot 11% van de vrouwen in Italië die bedeelt met maat D of groter. Ook zie je dat er nagenoeg bij iedere vrouw een klein verschil zit tussen de linker of rechter borst.